Warmtepompen

Duurzame warmte

Een warmtepomp brengt warmte met een lage temperatuur uit de buitenlucht of bijvoorbeeld uit de bodem naar een bruikbaar niveau. De beschikbare warmte om ons heen in de lucht of in de grond is gratis en dus ontstaat er warmte met een hoog rendement. De warmte die geproduceerd wordt beschouwd men dan ook als duurzame warmte. In de toekomst zullen warmtepompen een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van de energievoorziening.

Door klimaatveranderingen beschouwen we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid mee te denken over de wijze waarop er energie bespaard kan worden. In de loop der jaren heeft Mulder Installatietechniek ruime ervaring opgebouwd in het plaatsen en onderhouden van warmtepompen, zonnecollectoren en zonneboilers.

De voordelen op een rij

  • Uw energiekosten zullen lager zijn dan bij verwarming met verwarmingsketels.
  • Het verlaagt de EPC van uw gebouw aanzienlijk in vergelijking met verwarmingsketels.
  • Warmtepompen zijn niet alleen geschikt voor verwarmen maar kunnen ook uitstekend koelen in de zomer. De koude energie wordt in de winter in de bodem opgeslagen en deze kan men in de zomer gebruiken voor duurzaam koelen.
  • De meerkosten van de installatie worden meestal binnen de levensduur terugverdient. Dit is echter sterk afhankelijk van de manier van installeren, het gebruik van de installatie en het type installatie.
  • Het gebruik van fossiele brandstoffen wordt verminderd, en dit is beter voor het milieu!

 

Mulder_Installatietechniek_CalltoAction_Nathalie

MENU